Yine işkenceci bir şirket ?

Evet, yine müşterilerine işkence uygulaması yapan bir şirket, bu sıralarda bunlardan çektiklerimi ben yazmaktan usandım, ancak ben – sen – o, yani müşteriler onlardan usandıkça onlar nereye gidecekler ? Ben hemen alternatif düşünmeye başladım bile, ve muhtemelen bugün benim gibi onlarcası, yarın binlercesi ve sonunda biz nerede hata yaptık diye düşünmeye başlayan bir grup yönetici veya ortak.

Pazar günü gazeteleri okurken gördüğüm bir kitap eleştirisi beni o kitabı kızıma hediye etmeye sürükledi, yıllardır Amazon ve Barnes and Noble’ın sadık bir müşterisi olarak onların Türkiyedeki yerini dolduran olarak düşündüğüm IDEFIX üzerinden (ki onların da çok eski müşterisiyim ancak uzun zamandır alış veriş etmemiştim) kitabı kızımın iş adresine gönderilmek üzere sipariş ederken gördüğüm hediye paketi opsiyonundan (bu opsiyonun ilave bedeli 1.5 TL) faydalanmayı ve kızıma ufak bir not göndermeyi düşündüm ve yaptım.

Pazartesi günü kitabın yola çıktığı mesajı gelince arkadaşlarına kitap hediye etmeyi seven biri olarak o gün doğum gününü kutlayan bir arkadaşıma da hediyesini bu yolla göndermeyi düşündüm, aynı işlemleri yaparak hediye kartı ve not gönderme işlemlerini gerçekleştirdim.

İnsanları mutlu etmenin keyfi ile bir kahve içerken kızımdan telefon geldi ve “Baba, senin bana bir şey göndermiş olma ihtimalin var mı ? “ sorusunu yöneltti ve kitabın içine konması gereken notu bırakın bir yana, hediye paketi bile yapılmamıştı. Faturayı kontrol ettim, tamam, faturaya hediye paketi ücreti yansıtılmamıştı, bu iyi de ben beklediğimi alamadım, kızım bana sormasaydı kitabı kimin gönderdiğini merak edecekti, ben de kitabı alıp almadığını. İşin fenası acaba doğum günü hediyesi olarak gidecek kitabın başına bunlar da gelecekmiydi ? Ben hediyemin gidip gitmediğini veya benden gittiğini anlatabilmek için arkadaşıma bunu sormanın utancını yaşayacak mıydım ?

Hemen bir (saat 17:00 sıralarında) bir e-posta gönderdim.

Bugün saat 11:30’a kadar bir yanıt gelmeyince telefon ile aramayı düşündüm ve telefona sarıldım, tam 15 dakika 17 saniye dayanabildim banttaki monoton,kısa bir süre sonra bağlanacağımı sürekli olarak tekrarlayan sese ve kapattım telefonu.

Buna karşılı Android Marketteki bir sıkıntımı Cumartesi günü Google’a e-posta iletmiştim ve Pazartesiden önce yanıt almayı düşlemez iken Pazar günü sorunumu çözen bir yanıt aldım.

Amazon’da 1-2 kez sıkıntım olduğunda sorunum saatler içerisinde telefon etmeye bile gerek kalmaksızın çözülmüştü ve ben ister istemez buna yakın bir beklenti içerisindeydim. Ama nerdeee..

Ufak bir araştırmada bu firmanın hizmet seviyesi konusunda bilgi edinmiştim bile (bakınız), ama bunu daha önce yapmam gerekirken geç yaptığım için cezamı çektim, evet bir müşteri olarak bir firmaya güvenmenin cezasını çektim yine. Ama onlar da bu kafa ile giderse bunların cezasını çekecek ve MÜŞTERİNİN KRAL olduğunu çok geç de olsa anlayacaklar.

_________________________________

Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.
Teşekkür ederim.

 

Leave a Reply