BİR VODAFON HİKAYESİ

tracksTurkcell’den yediğim kazıklardan kurtulmak üzere, kullanan arkadaşlarıma da danışarak Vodafon’a geçmeye karar verdim.

Ve hikâye başladı.

İl olarak yaklaşık 6-7 ay önce tabletimin data kartını değiştirerek bir kontrol edeyim dedim. Sorun yok. Mayıs ayında da Vodafon’un Göztepe bayine gittim ve Turkcell konuşma hattını hattımı Vodafon’a aktarmak istediğimi, bunu yaparken de Vodafon data hattımı iptal ederek konuşma hattı için alacağım kartı ikiz kart alarak onu kullanmak istediğimi belirttim ve data hattımın bir kampanyaya dahil olup olmadığını sordum. Bundan amacım data hattını kapatırken bir ödemeyle karşılaşıp karşılaşamayacağımı sorgulamak idi. Bayi hattı kapatırken hiçbir ödemeye gerek olmayacağını söyledi. Ben de işlemlerimi yaptım, data hattının fatura kesim tarihi gelmediği için fatura kesim tarihine yakın iptal ettirmeye karar verdim.

Buraya kadar güzel hoş.

Fatura kesim tarihine yakın (Haziran 15 ile 20 arası) Vodafon’a telefon ettim, hattımı iptal etmek için 60 lira civarında bir ödeme yapmam gerektiği söylendi. Yukarıdaki hikâyeyi anlattım ama sonuç yok. Beni başka bir yetkiliye bağlamamakta ısrarlı konuşan. Sonun iş çirkinleşti ve ben artık ödeme yapmayacağımı söyledim ve sinirle kapattım.

Bugün (Ağustos 13) Vodafon aradı ve icralık olacağımızı söyledi.

Vodafonu aradım ve saat 13:07 de Aslı Hanım ile konuştum. Bütün hikâyeyi anlattım ve 51 TL borcumu ödemeden bir şey yapamayacağını söyledi. Eski konuşmaları da anlattım ve hattımı kapatmak için herhangi bir ödeme yapmama gerek olmadığını teyid etti. Al takke ver külah beni hem bir yetkili ile konuşturmuyorlar hem de kendileri yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Peki dedim, ödememi al sonra iptal et. “Hayır, biz ödeme alamıyoruz”. Amacım Aslı Hanımı kaybetmeden işimi halletmek ama olamadı.

Yanlış bilgi verildiği için 51 TL bir zararım olacağını, bunun için şikâyet oluşturulmasını rica ettim ama eski konuşmaların tarih ve saatlerini istediler. Ben, yaptığım her görüşmenin notunu alan bir insan olmadığım için şikâyet de oluşturulamadı.

Borçları ödedim, yeniden telefon ederek 13:32 de Elif Hanım ile görüştüm, hattımı iptal müracaatını aldı, ama Ağustos 21 den önce (fatura kesim tarihi) bir bayide kâğıt imzalayarak iptal işlemimi yapacaklarını söyledi. Yani bir 19 TL daha ödeyeceğim. Beni, bu konuyu konuşacak kimseye bağlayamıyorlar ve Tüketici Derneğine müracaat etmem gerektiğini söylüyorlar.

Yani ilk konuştuğum kişinin beni yanlış bilgilendirmesi ve kişisel olarak da abartılı sinirimden dolayı 70 TL’nin üzerine su içmem gerek. Vakit ayırabilsem dava açacağım ama buna da vakit yok.

Müşteri hizmetleri bu değildir. Müşteri memnuniyetsizliği ancak bu kadar iyi sağlanabilir, bu kurumsallık değil kurum tutmaktır.

Bankalar ve büyük servis sağlayıcılar maalesef böyle ama gelecekte bunu acısını çok çekecekler. Buna girersem 20-30 sayfa süren bir yazı olacağı için girmiyorum.

Banka ve büyük servis sağlayıcılarda ancak para ödeyeceğiniz bir şey alıyorsan canlı görüşmeye imkan var, hakkını aramak için ise öyle bir kavram bile geliştirilmemiş.

Sonuç, banka ve haberleşme servis sağlayıcılar (tekeller) müşteriyi umursamadıkları gibi müşterileri pervasızca soymaktan çekinmezler.

_______________________

NOT: Bu yazıyı yayınladığım gün VODAFON tarafından arandım ve ertesi gün sorunum çözüldü, paramı da geri aldım.

_______________________

Leave a Reply