İŞ PLANININ KAPAK SAYFASINDA NELER OLMALIDIR?

İş Planının fiziksel özelliklerinin öneminden ve nasıl olması gerektiğinden defalarca bahsettim.

İş Planı fiziksel olarak ele alındığında ilk göze çarpacak şey tabiki kapak sayfası olacaktır, bu nedenle kapak sayfasınada gereken özeni göstermemiz gerekir.

İş Planının kapak sayfasında ilk görülmesini istediğimiz şey şirket ismidir, bu nedenle şirket adı daha büyük harflerle, göze çarpacak bir karakter seçimi ile yazılmalıdır. Eğer var ise, şirketin logosunun (yüksek çözünürlükte olması baskı kalitesini yükseltecektir) kullanılması çok da iyi olacaktır.

Kitap kapaklarında olduğu gibi, İş Planının ( ve hatta tüm diğer raporların) kapağı dikkat çekici ve hatırda kalıcı olmalıdır. Özen gösterilmemiş bir kapak, görende istediğimiz potansiyel etkiyi yaratmakta zorlanarak yanlış algılanmanıza yol açabilir.

Şirket isminin ve/veya logosunun altında raporun adı, İş Planı ve onun altında da tarih yazılmalı ancak bunlar şirketin adından daha küçük karakterler kullanılarak yazılmalıdır.

İstenilen herşey iş planının içerisinde anlatıldığı, Yönetici Özetinde özetlendiğine göre kapakta gereksiz kalabalık yapacak bilgilerden kaçınmakta yarar vardır.

Planın kapak sayfası basit, temiz ancak güçlü olmalıdır.

Peki İş Planınız ilgi çektiği takdirde kiminle ilişki kurulmalı? CEO veya Genel Müdürün adı ve soyadı, iletişim bilgileri raporun sonuna bırakılmamalı kapak sayfasında belirtilmelidir. Böylece raporu okuyan kişi hazırlayan kişiyi tanımış olur.
_________________________________Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.
Teşekkür ederim.

Leave a Reply