BOŞVERMEK İYİ DEĞİL

371649-ff9800Şu sıralar Bodrumdayım, bir iş için Bursa’ya gitmem gerekti. Sabah Pegasus ile Sabiha Gökçen’e gittim, dönüş biletini de saat 22:00 dolaylarına alırken cimrilik ettim, daha erken dönemeyeceğimi düşünerek saati değişmeyecek bir ücret ile aldım bileti.

Yeni köprüyü kullanınca Bursa 45 dakikalık bir yol olmuş, İstanbul’da Feneryolu’na gitmekten daha kısa bir zaman.

İşim erken bitti, erken erken bir uçuş bulmak ümidi ile alana geri döndüm, 14:00 civarı alandaydım.

Bilet satışa gittim, 16:00 ve 18:00 dolaylarında uçuş var. Biletimi 18:00 uçuşuna fark vermeden, 16:00 ya ise bilet için ödediğim miktarın neredeyse iki misli ödeme yaparak değiştirebileceğim söylendi. Yine cimriliğim tutu ve 18:00 e değiştirdim.

Şansım varmış, online check in çalışmıyor, bankoya gittim, banko da çalışan işlemleri yaparken 16:00 da uçuş olduğunu ve istersem onunla gidebileceğimi söyledi. Bu sefer de fazla dürüstlüğüm tutu ve “ama o kadar ödemek istemiyorum” dedim. Görevli gün içerisinde yapılan değişikliklerin ücrete tabi olmadığını söyleyerek benim 16:00 uçağı ile dönmemi sağladı.

Hikâye uzun oldu ama çıkartılacak özet kısa: “Şirket içi bilgilendirmede büyük bir aksaklık var.”

Benzeri bir konuyu kısa zaman önce paylaşmıştım, “KÜLTÜR REKLAMI KAHVALTIDA YERyazımda. Yukarıda ki hikâyede hangi bilginin doğru olduğundan çok (ki para ödemeden uçtuğuma göre ikincisi doğru benim için ama para vermem gerekirken vermeden uçtuysam Pegasus zararda) müşterinin kimin doğru söylediğini anlamaması nedeni ile şirkete duyduğu güveni kaybetmesi önemli. Bundan sonra her uçuşumda derin sorgulamalara girip çalışanlarla tartışmaya başlayacağım büyük bir olasılıkla.

Doğru bilgi akışının sağlanmasının çok zor olduğunu düşünmüyorum, bir yerlerde özensizlik olduğunu, boş vermişlik olduğunu hissediyorum, birileri mutlu değil, hem de yükseklerde.

Leave a Reply