CARREFOURSA – MÜŞTERİ UMURSAMAZLIĞI

Bugün alışveriş için Carrefour – Maltepe’ye gitmek hatasını yaptım. 23 Nisan olduğu için mağazanın içi oldukça tenha idi, 20 dakikada alışverişi bitirdim, ancak kasalara gelince durumun o kadar da kolay olmadığını gördüm.

Her 4 kasadan sadece biri açık ve önlerinde uzun kuyruklar var, kuyruklardan birine girdikten sonra kasiyere başka kasalar açılması için yönetime haber vermesini rica ettim ancak kendisinin yapabileceği bir şey olmadığı konusundaki yanıtını alım, ayrıca bu yanıt özür dileyen bir tavırdan ziyade azarlıyan bir tavıurdı, ofisler bölümünde denemeye çalıştım ancak kimse yok. Burada ise dikkatiimi çeken ve beni güldüren bir yazı idi duvardaki, yaptıkları ankette mağaza çalışanlarının güler yüzlü olduğu yanıtı %94 imiş galiba ama ben bu güleryüzü ne gördüm ne de hissettim. Daha sonra aynı talebimi paten ile dolaşan bir kızcağızdan rica ettim, alldığım yanıt başka kasiyerleri olmadığı idi. Ortalıkta da başka kimse yok. Evet kasa sıramın gelmesi 40 dakika aldı, bu arada bir anons duyduk, 23 Nisan nedeniyle 100 TL alışveriş yapanlara alışveriş çeki vereceklerini söyleyen bir anons. Kasiyerin bundan haberi yok danışmaya gitmemiz gerek. Artık görev haline geldi beklemek, danışmada çalışan bir kişi, kuyruk uzun ama iş iddiaya bindi.

Danışmada sıramızı beklerken çıldıran insanlar gördüm desem yalan olmaz.

Neyse, 30 dakika sonra sıra bana geldi, bu promosyonun sadece oyuncak satışında olduğu bilgisini aldım, ancak bu anonsda belirtilmemişti, çok emindim, ve anonsu benim gibi duyduğunu söyleyen 4 müşteri daha vardı sırada ancak benim sabrım dolmuştu, ve 20 dakikalık alışverişim 90 dakika sürmüştü, daha fazla dayanamadım ve çıktım.

Uzun yıllar perakende sektöründe üst düzey yöneticilik deneyimim bana tekrar bazı şeyleri hatırlattı ;

1.Tüm şirketlerde çalışanlar üst yönetimin aynasıdır, üst yönetim müşteriyi umursamaz ise alttakiler hiç umursamaz,
2.Yönetim kurulu gazetelerde perakendecilikten ne kadar memnun olduklarını, karlarının büyüdüğünü söylerken muhtemelen baktığı rakamlar müşteri sayısı, ortalama sepet ciro, metrekare başına satış idi, ama UNUTMAYIN, MÜŞTERİNİN ORTALAM KASA BAŞINDA NE KADAR BEKLEDİĞİ DE ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖSTERGEDİR. Yakında rekabet kasa başında müşteri olmamasını sağlıyabilir,
3.Müşterinin memnuniyetini sağlayamaz iseniz sıkıntılarınız çok büyür,
4.Mağaza yönetimi masa başından yapılmaz, mağaza içinde gözlemleme ile desteklenir, müşterilere kulak kabartılır,
5.Yanlışlık yapılsa bile promosyonlarınızın arkasında durmaz iseniz, en azından bir özür dilemez iseniz, YALANCI OLURSUNUZ.
6.Müşteriye verdiğiniz değer tabelalar ile değil, ona olan saygı ve sevginiz ile gösterilir.

Sonuç, Carrefour Maltepeye ben bir daha gitmeyeceğim.

_________________________________
Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.

Teşekkür ederim.

2 Replies to “CARREFOURSA – MÜŞTERİ UMURSAMAZLIĞI”

  1. Gizli müşterinin yok yere laf azar istiyoruz ekmeğinden den olan arkadaşım bile oldu siz in 10 krs yüzünden milet ekmeğinden oluyo gizli müşteri kaldirilsin

Leave a Reply