TEKNOLOJİYE YAKIN OLUN VE TAKİBEDİN (2)

Günümüz teknolojisinin getirdiği bir çok yenilik var  ve çoğumuz bunlardan haberdar değiliz.

Reklam için en güzel örneklerden biri de Google’ın Adwords hizmeti. Buraya verdiğiniz ilanlar, sizin belirlediğiniz kelimeler ile arama yapıldığında, sayfanın sağ tarafında kutu içerisinde çıkıyor, ve eğer aramayı yapan kişi sizi tıklarsa E0,7- 0,8 gibi bir rakam ödüyorsunuz. Aylık bütçenizi de kendiniz belirliyorsunuz. E30-50 gibi aylık bütçenizi de kendiniz yapabilirsiniz, hatta bunu bölge ile de sınırlayabiliyorsunuz, sadece Türkiye veya İstanbul aramalarında göster gibi.

Aynı hizmeti Türkiye’deki bazı yayın kuruluşları da veriyor.

Ben hem deneme amaçlı, hem de yaptığım bir araştırmaya yanıt toplamak için bunu kullanıyorum. Haftalık 50 TL lik bir bütçe içerisinde ve yayına bağlı olarak .05-.15 arası tıklama ücreti ödeyerek bir hafta içerisinde ilanım 3.262.860 kez görüntülenmiş, 365 kez tıklanmış. Bu tıklardan 33 tanesi de benim yaptığım araştırmayı doldurmuş. Anket başına 1.5 TL, sanırım bu fiyata bunu herhangi bir şekilde gerçekleştirmek mümkün değil.

Anketin internet sitesi üzerinden yayınlaması da bedava ( belli soru sayısı kısıtlı anketler için geçerli) veya anket süresince ayda E 9.50 talebeden bir sitede yapıyorum.

Pazarlama ve iletişimin çok önemli olduğu günümüzde teknolojiye yabancı kalmayın ve biraz araştırın, kullanın.

_________________________________
Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.

Teşekkür ederim.

Leave a Reply