YARIN ÇOK GEÇ OLACAK

(14 Ocak  2011 da HABERTÜRK de yayınlanan yazı.)

Sosyal Medyanın reklamcılık alanındaki önemi gün geçtikçe artıyor, ABD’de bugün reklam bütçeleri TV’den sosyal medya’ya doğru kaymaya başladı bile.

Özellikle küçük ve orta boy işletmeler için sosyal medya oldukça düşük maliyetli bir medya sunuyor ve bunu doğru olarak kullanabilenler oldukça başarılı oluyor. Bugünden sosyal medya yerimizi almaya başlamış ise yarın çok geç olabilir, hatta belki şimdi bile geç kalmış olabiliriz. Facebook’da, Twitter’da ve benzeri yerlerde kullanmak istediğimiz isimler başkaları tarafından alınmış olabilir.

Bu alandan uzak olan bir çok kişi bu işi biraz çocuk oyuncağı gibi gördüklerinden, birazda evdeki gençlerin internet konusundaki bilgilerine güvendiklerinden olsa gerek, sanki internet ve bilgisayar bilgisi bu iş için yeterliymişcesine işyerindeki gençlere veya evdeki çocuklara devretme eğilimi gösterirler.

Ancak unutulmaması gereken şey, sosyal medyanın bir pazarlama aracı olduğu ve uzmanlık gerektirdiği.

Belli bir strateji ve planlama doğrultusunda yapılmayan pazarlama faaliyetleri zaman zaman yarar yerine çok büyük zararlar getirir.

Ancak lütfen bilgi ve deneyime yatırım yapmaktan çekinmeyin ve uzmanlar ile çalışın. Her bilgisayar kullanan, internete giren, facebook ve twitter hesabı olan sosyal medya uzmanı değildir.

Dimyata pirince giderken evdaki bulgurdan olmak da var, ucuza maledeceğim kaygısı ile farkına varmayacağınız zararları karşılama riskine girmeyin lütfen.

_________________________________
Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.

Teşekkür ederim.

Leave a Reply