ERTELEME

Yapılması gereken işleri daha sonraya bırakmaya ERTELEME (wikipedia) diyoruz. İnsanların çoğu yapmak istemedikleri işleri veya yapacak daha önemli işleri olduğu zaman ERTELEME eğilimi gösterirler, ancak ERTELEME alışkanlık halini aldığında gerek iş hayatı gerekse özel hayat için bir sıkıntı haline dönüşebilir.

ERTELEME’ nin ana sebeplerinden biri MÜKEMMELİYETÇİLİK olabilir. Kendimizden olan beklentilerimiz çok yüksek olduğunda, yapacağımız işi o seviyede yapamıycağımıza inandığımızda sürekli olarak erteleme eğilimine girerek son dakikaya bırakabiliriz.

Aslında bunun verdiği rahatsızlık ve gerginlik çok yüksektir.

Mükemmeliyetciliğin dışında o işi nasıl yapacağımızı bilmiyorsak , o işi yapmak bizim için sıkıcı geliyorsa, kendimizi hazır hissetmiyorsak, veya bu işi yapmaya zorlanıyorsak da ERTELEME davranışını benimseriz.

Peki erteleme sizin için bir sorun mu? Bunu nasıl anlıyabiliriz ?

Ajandanıza veya yapılacak işler listenize bakın. Eğer bazı konular sürekli ajandanızda veya listenizde uzun süre duruyorsa ve bunlar oldukça önemli ise siz de ERTELEME bir sorun halindedir.
Öncelikle bu işleri neden ertelediğinizi düşünmek hem de ciddi bir şekilde düşünmek, nedenini anlamak bu sorunu çözmenize büyük bir katkı sağlıyacaktır.

Bu sorunu çözmek için yapabileceğiniz en iyi şey ise ertelediğiniz işlere hemen başlamak olacaktır. Unutmayın ancak başladığınız işleri bitirebilirsiniz ve başlamak bitirmenin yüzde ellisidir.

_________________________________
Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.

Teşekkür ederim.

One Reply to “ERTELEME”

  1. Pingback: KARARSIZLIK EN KÖTÜ KARARDAN DAHA KÖTÜDÜR : tkaraca.com

Leave a Reply