KRİZİ FIRSATA ÇEVİREBİLMEK

Yaşamakta olduğumuz ve daha henüz çok başında bulunduğumuz krisin ekonomoik, sosyal ve iş konularında yaratacağı büyük değişiklikleri hepimiz tahmin ediyoruz, yazılıyor çiziliyor. Bu değişikliklerin büyük bir kısmı da yıkıcı olacak kuşkusuz.

Esnaf ve Kriz başlıklı yazımda ilk gözlemlerimi yazmıştım, KRİZLERİN KAZANLARI VE KAYBEDENLERİ VARDIR başlıklı yazı da ise bazılarının kaybetmekte, bazılarının da kazanmakta ne kadar gayret ettiklerine dokunmuştum. İkinci yazıda bahsettiğim Hal – Manav I tanıyalı bir hafta oldu ve hem fiyatlarından, hem kalitelerinden hem de servislerinden çok hoşnut kaldım. Hatta kapıda ödemenin kart veya nakit olduğunu sorduğumuzda “isterseniz gelecek siparişte ödeyebilirsiniz” yaklaşımları beni çok etkiledi. Esnaflığın henüz içlerinde yaşaması çok güzel.

Dün yine sipariş verdim, akşam bir mesaj gelmiş, artık sitelerini açmışlar ve online alışveriş edilebiliyor. Tanımadığım ama tahminimce küçük olan bir işletmenin hızına bayıldım. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu arada isterseniz reklam deyin, sitelerinin adresini de vermek isterim :

https://www.tarladanmeyvesebze.com/

Umarım çizgilerini bozmadan devam ederler.

Bugün de bu ilana rastladım:

Krizlerin bazı işlerde hızla fırsata evrilmesinin çok güzel örnekleri bence bunlar. Muhtemelen bir çok küçük işletme, esnaf bu sıkıntılı günlerde uzun zamandır akıllarında olan bazı gelişmeleri hızlandırmak zorunda kaldılar. ALışverişte zorlanan insanlar da bunları kullanmaya.

En önemli değişimlerden biri e-ticarette olacak, alışkanlıklar değişecek ve fırsatları iyi değerlendirenler kazanacak, her işi bildiğini sanan kurumsalların (!?) birçoğu da kaybedecek.

Leave a Reply