BODRUM BELEDİYESİNİN DE WHATSAPP’I VAR AMA

Bir çok kuruluş, “aman onda var bende de olsun” mantığı ile bir çok şeyi yapıyor ama devamını getirmiyor herzamanki boşvercilik felsefesi ile, hatta belki neden yaptıklarınıbile bilmiyorlar. Sadece yapıyorlar geri kalmadıklarını göstermek için.

Arkası gelmeyen “lütfen telefon numaranızı PM’den bildirin” twitleri gibi, bailayan ama hiçbir zaman sonlanamayan işler.

Şu sıralar sitelere whatsapp butonu koymak veya whatsapp numarası vererek iletişimde bulunulacağı vaadinde bulunmak pek moda, ama işe yarayan pek az. Tabi bir altyapı gerekiyor, yapay zeka veya gerçek zeka gerekiyor, işi ciddiye almak gerekiyor vs.

Belediyeler de çok kullanıyor bunu.

Tabi benim bağlı olduğum Bodrum Belediyesi de özenmiş, ben de ümitlendim ve kullanayım dedim. Ama sonuç tabi ki boşvermişlik.

Yanıtlar standart.

Şikayet bildirdikten sonra ilk

de yanıtlar aynı, doğal olarak adamlar durup yetkilileri beklemiyor ve başka mahalleye devam ediyorlar. Ama plaka numarası vs. İle işlem yapmayı düşünen yok. gelen yanıt:

“Bahse konu talebiniz ilgili birime yönlendirilmiş olup, gelecek cevaba istinaden sizinle paylaşılacaktır. İyi günler dileriz.”

Bir süre sonra da:

“Efendim, bahse konu adreste yaptığımız kontrol ve denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamış olup, kontrollerimiz devam etmektedir. Bilginize, iyi günler.”

Benim derdim gürültü, mahalle inşaat yasağı dönemi inşaat gürültüsü ile, günde üç j-kez geçen hurdacı, karpuzcu ve sarmısakçı çığlıkları ile inliyor. İnşaatçılar ya işi biliyor yada anlaşmışlar gürültüyü sabah saat 8:00 – 9:30 arası yapıyor sonra gürültüsüz işe geçiyor. Defalarca şikayet etmeme karşılık klasik kopyala – yapıştır yanıt değişmiyor.

Kamyonla geöen çığırtkanların videolarını gönderince

Dolayısı ile durum “dostlar alışverişte görsün”, “o belediyede var, bende de olsun” dan öte değil.

Ülkemizdeki yaygın boşvermişlik felsefesi.

Boşvereceğiniz hiç br şeyi yapmayın, yarar yerine zarar verir.

Leave a Reply