BU GÜN İŞİM İÇİN YAPMAM GEREKEN 3 ŞEY

Bir şirketin veya işin gücü, iyiliği, başarısı,  en zayıf işlevinden ileriye gidemez.  Zaman zaman patron, yönetici şapkamızı çıkartıp, dışarıdan bir kişi, müşteri gibi işimize bakmakta büyük yarar vardır.

Sung Tzu’nun dediği gibi ”kendini tanıyan tüm savaşları kazanır”.

Kendini tanımak ise sorgulamaktan, soru sormaktan geçer. Bunu da, bizi işi daha iyi yapmaya kışkırtacak sorularla yapmak gerekir.

Artık hepimiz, işimizin varlığının müşteriye, müşterinin sorunlara çözüm getirmeye bağlı olduğunu biliyoruz, onun için müşteri gözü ile başlamakta büyük yarar var:

  1. “En iyi müşterim benim için ne düşünüyor ?” sorusu gibi olumlu bir soru ile başlayarak müşterilerimize sunduğumuz çözümlerin analizine başlayabiliriz. Tabi bunu takip edecek ikinci soru, “memnun olmayan müşterim neden memnun değil?” sorusu olacaktır.  Bu sorular, müşterimize sunduğumuz çözümün hakikaten sunduğumuzu varsaydığımız çözüm olup olmadığını bize göstererek, bu çözümün kendisini veya çözümü yeniden tanımlamamıza yardımcı olacak ve bizi daha fazla müşteri memnuniyetine doğru yönlendirecektir.
  2. Ardından rakip şapkası giyerek, en önemli rakibimizin bizi işe aldığını varsayabilir ve kendi şirketimizi alt edebilmek için neler yapmamız gerektiğini kendimize sorabiliriz. Böylece rakiplerin bizi nasıl tanıdığını, algıladığını ve neler yapabileceklerini görmemizi sağlar ve bu doğrultuda kendi yolumuzu daha sağlam bir şekilde nasıl belirleyeceğimizi görebiliriz.
  3. Son olarak da, kendimizi işin tüm sorunlarından, politikalarından ve sıkıntılarından soyutlayarak, elimde sihirli değnek olsa, “bu işi en iyi hale getirmek için yapacağım 3 şey ne olurdu?” sorusu ile vizyonumuzu geliştirmek ileriye yönelik çözümleri sıralamak için yararlı olacaktır.

Böylece zaman zaman işinizi dışarıdan, rakamlardan ziyade soyut kavramlarla ele almak, işiniz geliştirmek için çok önemli bir araçtır.

 

2 Replies to “BU GÜN İŞİM İÇİN YAPMAM GEREKEN 3 ŞEY”

  1. Sayın T Karaca
    selamlar

    cok tesekkurler
    bır ‘calısan’ olarak faydalandım

    saygılar

    Burak Tilev

  2. Merhaba,

    Yazınız ilgimi çekti ve bir solukta okudum teşekkür ederim. Tekrar gizli müşteri konusunu yazmak isterseniz daha geniş ele alarak değerlendirmenin çok daha yararlı olacağını düşündüğümden paylaşmak istedim. Teşekkür ederim.

Leave a Reply