TEKNOLOJİ VE HİZMET YARATMASI GEREKİRKEN….

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 30 yıl önce başlayıp yarım bıraktığım Doktora Programına aftan yararlanarak yeniden kaydoldum ve doktoramı bitirmeye çalısıyorum, bu arada da Arnavutlukta bir projenin başındayım.
Yeni dönem için, eski deyimle harç, yeni deyimle katkı payı yatırmam gerek haklarımı kaybetmemek için ve bu işlemin 19 Şubata kadar yapılması gerek.

Tabiki aklıma ilk gelen bilgileri Üniversitenin web sayfasından almak oldu, böylece gerekli parayı gerekli yere internet üzerinden banka işlemlerini yaparak bu işi halledebileceğimi düşünüyordum.

Web sayfasına gittim ve il gördüğüm şey :

(http://sbe.marmara.edu.tr/index.php?sayfa=ph_d&id=3 sayfasından alıntı)
• Katkı payları Türk Ekonomi Bankası (T.E.B) şubelerine yatırılacaktır. Ödemelerde kesinlikle EFT kabul edilmemektedir.
• Yatırılan katkı payı dekontunun aslının enstitümüz öğrenci kayıt bürosuna şahsen II. dönem için 19.02.2010 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Yani bankacılık işlemi için interneti kullanmam mümkün olmadığı gibi dekontun aslını da şahsen kayut bürosuna teslim etmem gerek, ayrıca tabiki miktar konusunda da bir bilgi yok.

30 yıl önce asistanlık yaptığım okul olduğu için hala iyimserim ve bir şekilde bunu çözümü olduğunu düşünerek 1-2 telefon ettim ve elde edebildiğim tek şey şahsen değil ama başka birisi aracılığı ile bu işlemin yapılabileceğini öğrenmek oldu.

Yapacak tek şey var, karımdan rica etmek bunu, evimiz Dragosta, okul Bahçelievlerde, yaklaşık 50 km lik bir yolculuk, İstanb ulun trafiğini düşündüğünüz zaman en azından 3 veya 4 saatlik bir zaman dilimi gerekiyor bunu yapılabilmesi. Okulun binlerce öğrencisinin (burası ilkokul olmadığı için öğrencilerin okula yakın bir bölgede yaşadığı düşünülemez) kaybedeceği toplam zamanın topluma veya kendilerine olan katma değeri ile karşılaştırıldığında kaybın ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz.

Peki teknoloji yaratması ve yaratan kişileri yetiştirmesi gereken bir Üniversitenin bunu çoktan bir şekilde halletmiş olması gerekmezmiydi ? Muhtemelen bir yerde bir aksilik olmuştur ve çözüm üretmek yerine çözümsüzlükte uzlaşarak işi kökünden halletmeye karar vermişlerdir. Okullar olmasa MEB ne kadar kolay yönetilir değilmi ?

Bugünkü teknoloji ile bu işin sorun bile olmaması gerekirdi. Ama şeytan azapta gerek.

Aynı şeyleri bir çok özel şirkette de görüyoruz, ama unutulmaması gereken şirketleri şirket yapan müşterileridir (kurumları da kurum yapan hizmet verdikleri kişiler) ve kendini müşteri veya hizmet verdiği kişiden daha yukarıda gören kurumlar ve şirketler zaman içerisinde değer kaybeder.

_________________________________
Bu yazıyı beğendinizse aşağıdaki SHARE ON FACEBOOK veya TWEET THIS e basarak paylaşmanız benim çok işime yarayacaktır.

Teşekkür ederim.

One Reply to “TEKNOLOJİ VE HİZMET YARATMASI GEREKİRKEN….”

Leave a Reply