HERKESİN BİLDİĞİNİ BİLMEYEN BÜYÜKLER

Bugün canım hamburger çekti ve sipariş vermek için Burgerking’i seçtim.

Ne yiyebileceğime bakmak için internetten sitelerine gittim. İnternetten sipariş vermeyi sevmiyorum nedense yemek için, telefon etmeyi tercih ediyorum. Her neyse, zaten pek kullanıcı dostu olmayan sitelerinde uğraşarak menüleri buldum.

Menüleri buldum ama uğraş uğraş fiyatlara ulaşamıyorum. Evet sonunda fiyatları bulamadım (eskiden vardı), bu yaklaşık 20 dakika menülerin kalori değerlerine ulaşabilmeme karşılık fiyatlara ulaşmam mümkün olmadı. Zaten aç karnına bu kadar uğraştığım için keyfim kaçmıştı, başka bir yere sipariş verdim.

Muhtemelen bir daha Burgerking’i evde yemeyeceğim.

Yaşadığımız dönemde müşteri kazanmak çok önemli, hele kazandığın ve belli bir liyakat sahibi müşteriyi elde tutmak çok daha önemli. Her zaman yazdığım gibi, kaybedilen müşteriiyi geri getirmenin bedeli, yeni müşteri kazanmaktan kat kat daha pahalıya gelir.

Herkesin bildiği temel ilke internet sitelerinin mümkün olduğu kadar kullanıcıya kolaylık sağlayacak şekilde dizayn edilmesidir. Hele buradan satış yapmayı düşünüyorsanız buna daha fazla ağırlık vermeniz gerek.

Sizi siz olun, bu dev sandığımız şirketlerin yaptığı dev hataları asla yapmayın.

5 Replies to “HERKESİN BİLDİĞİNİ BİLMEYEN BÜYÜKLER”

  1. Burgerking telefonla ya da internetten siparis aliyorsa Turkiye’de kendilerini epey asmislar demek ki.. Hic duymamistim ne kolaylik…

  2. değerli arkadaşım telefonla verdiğin siparişte telefon numarandan direkt seni tanıyıp adres seçimini ona göre yönlendiren bir markayı yerlere düşürmek için bence internet kullanamıyorum bu nedenle de bu işi beceremedim dersen daha iyi olur gibi geliyor.

    1. Yanıtınız beni mutlu etti, en azından konunun daha da açılmasında yarar var.

      1. Doğrudur belki ben internet kullanamıyorum, belki de çok yeteneksizim ama bu büyük markanın algılaması gereken benim gibi bir çok müşterisi var, belki tüm müşterilerinin % 10’u, % 20’si. İşte firmaların müşteriyi nasıl algıladığı burada yatıyor, bunları önemsemeyip kaybetme riskini alıyorki bunun sayısal olarak ne boyutlarda olduğunu kavramak gerek.
      2. İşte firmaların olduğu kadar siteleri oluşturanların bilmesi gereken en önemli konulardan biri, kullanıcı dostu olmak. Özellikle internet üzerinden satış yapanların siteleri maksimum seviyede kullanıcı dostu olmalı, aksi halde müşteri kaybeder. Tekrarlıyorum, kaybedilen müşteriyi kazanmanın bedeli çok yüksektir.
      3. Burada Müşteri İlişkileri Yönetimi, Müşteri odaklılık gibi konular giriyor, bilmem duydunuz mu bu kavramları.
      4. “Markayı yerlere düşürmek” konusuna gelince, bu ne benim niyetim, ne de benim haddim. Zaten “MARKA”lar, markalarının yerlere düşmesine, veya benim gibi yetenekszilerin yerlere düşürmesine izin verecek davranışlarda bulunmamaya aşırı özen göstermek zorundadırlar.
      5. Sizin düşünce tarzınız çok uzun yıllar önce bitti, artık yeteneksiz müşteriler bile KRAL olarak kabul ediliyor ve bu gerçeği kabul eden firmalar kazanıyor.

      İşte böyle dostum, benim anlatmaya çalıştığım da tekrar özetlendi sayende.

    1. Harika bir yanıt vermişsin, artık senli benli olduğumuza göre sen demekte bir mahsur görmüyorum.

      Demek istediğimde bu, gittiğim firma, bana başka firmalara bakma şansı vermemeli, beni başka markalar yönlendirmemeli, beni kaybetmemeli.

      Sana açıklama gerekebilir, buradaki ben’ler mecazi anlamda ve müşteri yerine kullanıldı.

Leave a Reply