BİZ VE İŞLETMEMİZ “UYUMLU” MU ?

Pazar sabahı gazeteleri, iç karartıcı haberlerden kaçmaya çalışarak okumaya çalışıyorum. ekonomi sayfalarında bir haber, duvarın arkasını gören teknoloji, güzel. İsmet Berkan ise artık nerdeyse yaşamımıza girmek üzere olan 3 boyutlu yazıcıları anlatıyor.

Herşeyin ne kadar hızlı değiştiğini düşünüyorum ve bu değişim süreci içerisinde bir çok küçük ve orta boy işletmelerin bu değişimi yakalamaya çalışıken büyük bir kısmının da ıskalayarak yaşamaya çalıştıklarını düşünüyorum.

3-4 yıl önce işletmelerin teknolojiji yakalamaları gerektiğini yazmıştım bir kaç kez, sadece o günden bu güne ne kadar şey değişti ve kaç işletme bunların takibinde veya yakalama çabasında acaba. O yazıları yazdığımda akıllı telefonlar daha emekleme aşamasındaydı, şimdi ise yakında laptopların bile ortadan kalkacağı konuşmaları var.

Aklıma geliyor artık şu telefonu daha kullanışlı ve iyi bir model ile değiştirerek yanımda laptop, tablet taşımak derdinden kurtulmalıyım, alternatiflerin neler olduğuna bakarken, daha önce rastlamadığım bazı Android uygulamaları görüp onlara dalıyorum ve bir iki uygulama indiriyorum.

Daha önceleri insanlara web sayfalarının önemini anlatmaya çalışırdım, artık bunların önemini anlatırken “akıllı telefonlara” da uyumlu olmaları gerektiğini vurgulamak zorundayım. Çok yakında bir çok işletme, akıllı telefonlar üzerindeki olanakları kullanamıyorlar ise yok olacaklar. Bu olanaklar, servis sağlayıcının olanaklarından başlayıp foursquare’e kadar uzanmakla kalmıyor sadece, işletmenin hem operasyonuna hem de müştei ilişkilerine kadar uzayan bir yelpazeyea yayılıyor.

Sadece programlar, vee siteleri değil, bizler ve işletmeler de artık sürekli “uyumlu” olmak zorunda.

Yıllar önce okuduğum bir yazıda, “yakın bir gelecekte bilgisayar kullanmasını bilmeyenler uçakla yolculuk etmekte zorlanacak” diyordu. Yakın bir zamanda “uyum”gösteremeyenler yok olacak.

One Reply to “BİZ VE İŞLETMEMİZ “UYUMLU” MU ?”

  1. Sevgili dostum,
    Neolatik çağlardan bugüne en güçlüler değil,değişime ayak uyduranlar geldi.Dinazorlar yok oldu,hamam böcekleri yaşama devam etti.
    Aynı şey şirketler için de geçerli,kuvvetli olan değişebilen ve öğrenen şirkettir.Hiç şüpheniz olmasın hayatta kalacak sadece onlar olacak.

Leave a Reply