E-TİCARETTE MÜŞTERİYE KİŞİSEL DOKUNUŞ

Her ne kadar bugünkü eli kalem tutmamış, gözü kitap görmemiş yaşıtımız politikacı el yazısına karşıysa da çoğumuz el yazısını klavyeye tercih ediyoruz, muhtemelen alışkanlıklar nedeniyle.

Ben ve çevremdeki bir çok kişide kalem, kağıt ve deftere karşı çok büyük bir sevgi var. Benim kalemlerim, defterlerim bence çok kıymetlidir ve dolma kalem ile yazmayı çok severim. Hatta çok kıymetli olduğunu söyleyebileceğim dolma kalem koleksiyonum yıllar önce Romanya’da çalınmıştı. O yıllardan beri bir daha öyle üzülmemek için 1-2 kalemimin dışındaki diğer tüm kalemlerim vasat hatta bazıları vasat altında ama buna karşılık iyi mürekkep kullanıldığı zaman çok güzel yazıyorlar.

Uzun yıllardır alışkanlıklarımdan biri de kahverengi mürekkep kullanmaktır, hele bir de kağıt çok açık sarı veya bej olursa demeyin keyfime.

Geçenlerde kahverengi mürekkebimin bitmeye yakın olduğunu farkettim, yaklaşan bir yurt dışı yolculuğum da olmadığı için dehşet içerisinde nerede bulabilirim diye araştırmaya başladım ve internet üzerinden sipariş verebileceğim ve çok keyifli ürünleri olan VİAPERA‘ya rastladım, DIAMINE marka neredeyse şimdiye dek gördüğüm her renkte mürekkep satıyorlar, hemen siparişimi verdim ve ertesi gün paketim elime geçti.

Geçti ancak içinden hiç beklemediğim bir şey çıktı.

Bugüne kadar online çok alışveriş yapmış birisi olarak çıkan şeye hem çok şaşırdım hem çok sevindim. Çıkan şey, el yazıdı ile yazılmış bir nottu. Not şöyle :

“Tufan Bey Merhaba,

Umarız DIAMINE mürekkebimizi iyi günlerde kullanırsınız 🙂

Mürekkep ile ilgili görüşlerinizi kullandığınız kalemi de belirterek bize iletebilirsiniz seviniriz.

Selamlar, sevgiler

Uğur”

İşte muhteşem bir müşteri odaklılık, işte hep becermek için çabalamamız gerektiğine inanıp da yapamadığımız pazarlama ve satıştaki kişisel dokunuş. Ben Uğru Beyi veya VİAPERA’yı tanımıyorum ama inanın Beyoğluna bir daha sefere geçtiğimde, gaz, su, hiç biri beni onları ziyaret etmekten alıkoyamayacak.

E-ticaret döneminde böyle bir dokunuşu yakalamak bence inanılmaz yaratıcı.

Doğum günlerinde, bayramlarda el yazısı ile sizin için özel yazılmış bir tebrikin değerini anladık artık.

Bunu müşteriye böyle taşıyarak müşteriye ve ürününüze, işinize verdiğiniz değeri göstermenin değerini de o kadar çok konuşup yazdık ki bu konuyu daha da vurgulamak gerek aslında, işte buna çok güzel bir örnek.

Bu günlerde, el yazısı ile yazılmış bir çalışanınıza teşekkür notu, eşinize onu sevdiğiniz hatırlatan bir not, çocuğunuzun başarısı için küçük bir tebrik kartı, bir dostunuzu hatırladığınızı gösteren bir not, memnun olduğunuz bir tedarikçinize veya müşterinize bir teşekkür notu gönderdiniz mi ? Belki bugün gönderirsiniz.

Uğur Beyi tebrik edip teşekkür edeceğim bu yazıyı bitirdikten sonra ve tüm iş sahiplerine hatırlatmak istiyorum tekrar : müşterinizle kişisel ve güzel ilişkiler kurmak için biraz yaratıcı olun, biraz düşünün lütfen.

Leave a Reply