HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK

Hayatımı kolaylaştıracak yeni teknolojileri kullanmayı çok seviyorum, bilgisayarım tabletim ve telefonum onlarca uygulama ile dolu. Sık sık temizlemem gerekiyor bu araçları.

Bazıları çok işime yarıyor bazıları ise hiç işime yaramıyor.

Klavye kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum, el yazısı daha kolayıma geliyor, estetiğini de daha çok seviyorum ancak , el yazısı ile yazdıktan sonra tekrar bilgisayarda geçirmek ikinci bir iş.

Buna çözüm olarak uzun zamandır text-to-speech programlarına deniyorum. Bunun mu zorluğu da daha sonradan bütün yazının üzerinden geçip noktalama işareti paragraf vesaire gibi şeyleri tekrar yerine oturtmak. İngilizce kullanırken noktalama işaretlerini söylemek yeterli oluyor çoğu zaman, ancak Türkçe’de bu geçerli değil.

Nihayet yeni bir uygulama buldum. Konuşurken ekranın altında noktalama işaretlerini görüyorsunuz ve gerektiği yerde rahatlıkla koyabiliyorsunuz. Zaten konuştuğu gibi yazan bir insan olarak hayatımı çok kolaylaştırdı.

Son üç yazımı bu programı kullanarak yazdım. Bu yazıyı da öyle yazıyorum.

Zamandan çok büyük tasarruf edebildiğim gibi, istediğim yerde de hızla aklıma geleni hizla yazabiliyorum.

Belki reklamlara girecek ama denemek isteyeceğinizi düşünerek programın adını veriyorum: speech notes – android uygulaması.

Sizlerin de önereceğiniz değişik konularda programlar varsa bildirmeniz beni çok sevindirir.

Leave a Reply