BEYMEN BUNU HAKKETMİYOR !

 

Yukarıdaki fotoğraf dün Edremit’te çekilmiş.

BEYMEN’in Outlet Mağazalarından biri.

Biliyorum, outlet mağazalarını BEYMEN’in. Bu mağazalar normal mağazalar kadar albenili olmasa da hizmet açısından herzaman BEYMEN kalitesini yansıttığını düşünürüm bunların da. İçeriye girdiğiniz zaman fiziksel olarak aynı atmosferi bulamazsanız dahi, insan kaynakları açısından kendinizi normal mağazalara çok yakın hissedersiniz.

Uzun yıllar içerisinde, markanın tüketici üzerinde (en azından bende) oturmuş bir algılanış şekli vardır.

Ancak yukarıdaki görüntü bu algılama ile tamamen çelişkili geldi bana. Mallar sokağa dökülmüş, batan geminin malları gibi.

Bu görüntü, mağazanın içerisinde yer aldığı alışveriş merkezinin kalite anlayışını da etkiliyor ve ona da yansıyor diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın, her kalite ve fiyat pazarda tabi bir yer bulur ve müşteri kitlesine hizmet verir, benim buradaki sıkıntım :

1. BEYMEN müşteri kitlesini mi değiştirmeye çalışıyor,
2. BEYMEN, bunca yıldır kendini başarı ile konumlandırdığı noktadan ayrılıyor mu ?
3. BEYMEN eski BEYMEN değilmi ?
4. Eğer tüm yukarıdakilerin yanıtı hayır ise, BEYMEN bunu hakkediyormu ?
5. BEYMEN müşterisi bunu hakkediyormu ?

Sorularının kafamda doğması.

Benim burada çıkartmaya çalıştığım ders, markamız, konumumuz, kendimiz konumlandırmaya çalıştığımız nokta sürekli olarak aynı tutarlılığı göstermez isek algılama sorunu yaratmak çok kolaylaşır. Unutulmaması gereken de, ALGILAMA GERÇEĞİN KENDİSİDİR.

One Reply to “BEYMEN BUNU HAKKETMİYOR !”

  1. Merhaba,
    Beymen Business ile BEYMEN biliyorsunuz ki birbirinden tamamen farklılaşmış iki ayrı formata sahip. Beymen Bussines daha çok Ran Group tarafından koordine ediliyor ve alt bayiler de var. Foto Edremit Kipa’dan alınmış. Kipa’ların yönetim tarzında bu tür aksiyonlar da oluyor.
    Hedef kitle bu iki markayı birbirinden genel itibarıyla çok rahat ayırt edebiliyor. Tıpkı Ds Damat ve Damat Tween markalarını, KİP ve Ramsey’i edebildiği gibi…

    Saygılar.

Leave a Reply