BOŞVEREN ŞİRKETLER

Ben yazmaktan sıkıldım şirketlerin vurdumduymazlıklarını. Bu sefer de Sürat Kargo deneyimi yaşadım sıkıcı, bunaltıcı ve bir daha önünden bile geçmeyi düşünmeyeceğim bir şirket.

İnternet üzerinden harici bir sabit disk aldım, şu sıralar Bodrumdayım, bir köyde olduğum için de kargo şirketlerinin ilgi alanı dışındayım, bu nedenle kargo kullanıldığı zaman bana yakın bir şubeden telefon ihbarlı gönderilmesini istiyorum. Yine öyle yaptım.

Aşağıda Sürat Kargo’nun paket üzerinde talimatımı gösteren kendi etiketi.

sk1

Açık ve net, ancak yine Sürat Kargo’nun adres olarak kullandığı kendi etiketi.

sk1

 

Ama beni Konacık şubesinden aradılar, Turgutreis değil, ve oradan almak zorunda kaldım kargomu. Birisi karar vermiş, bana yakın olan yere değil uzak olan yere göndermeye.

Daha bitmedi, gönderinin dün şubeye ulaşmış olmasına karşılık bugün arandım, yani bir gün geç, yine birisi karar vermiş bir gün beklemesinde sakınca olmadığına.

Daha bitmedi, şubenin internette kendi koyduğu haritada gösterilen ve yazılan adres yanlış, yine birisi boş ver yahu düzeltmeyi demiş halbuki başka birisi paralar harcayıp internet kullanmaya çalışmış şirket için. Yanlış adresi etiketler üzerinde de görebilirsiniz…

Bitti mi zannediyorsunuz, yooo.

Adresin doğru olmayacağını tahmin ettiğim için yola çıkmadan telefon etmeye çalıştım, yayınladıkları sabit numaraya cevap veren yok, beni aradıkları mobil numara da kapalı.

Deveye sormuşlar neden boynun neden eğri diye.

Bu aksaklık, iletişim sorunu veya yönetim sorunu değil, bu vurdumduymazlık, boşvermişcilik, bana necilik. Bunun adı şirket kültürü. Kültür dediğiniz şeyde de balık baştan kokar. Bazıları şirket için ne kadar uğraşırsa uğraşsın ne kadar didinirse didinsin sonuç boş.

Kültür yukarıdan aşağı gelir, aşağının oluşturduğu bir şey değildir.

Müşteri memnuniyeti, müşteri deneyimi, müşteri odaklılık konuşulurken bunları gözardı edenlerim ömrü ne kadar olur?

Bu bir şikayet yazısı değil tespit yazısıdır.

“İNTERNET SAHTEKARLIKLARI VE KARGO ŞİRKETLERİ” yazımı twitter 3 ay sonra görüp aman sizi arayalım diyen, aynı gün arayıp bakacağız falan deyip yine ortadan kaybolan ARAS Kargo gibi davranmaya gerek yok.

Siz siz olun bu hallere düşüp de müşterilerinize karşı boşverenlerden olmayın diye yazılmıştır.

Leave a Reply