Defalarca ele aldığım bir konun somutbir örneğini yine yaşadım.
2005 den beri Amazon dan alışveriş ediyormuşum, amazon söyledi. Her ay en az 3-4 kitap alırım Amazon’dan, ABD’ye geldikten sonra başka bir çok şeyi de almaya başladım.
Bu yüzlerce alışverişin 2 veya 3 tanesi dışında hiç sorun yaşamadım, sorun yaşadıklarım ise bir tek e posta ile çözüldü.
Kurucusu olduğum D&R ile olan online alışverişlerimin ise en az yarısı sorunlu, sorunların çözümü sorunun kendinden daha sorunlu, aldığınızın elinize ulaşma süresi ise uzun.
Dün geçe bir e kitap aldım D&R dan, yaklaşık 12 saat geçti üzerinden ve ekranda gördüğüm şu :
“Siparişiniz Hazırlanıyor” , sözkonusu olan bir e kitap, nasıl hazırlanııyor, kitap daha yeni mi yazılıyor?
Hizmet kalitesindeki “yokluğu anlamak mümkün değil.
Aynı şeyi Amazondan aldığımda ödeme gerçekleşir gerçekleşmez kitap tabletime veya telefonuma geliyor, kimse e kitabı hazırlamıyor.
Aradığın zamanda “biz kurumsal bir şirketiz” lafı ile kendilerini temize çıkarma çabasına gürüiyorlar.
Amazon ile D&R arasındaki fark kurumsallaşma ile kurum tutmak arasındaki farkın en bariz göstergelerinden biridir kanımca.