“Bart Vanderhaegen” “Askıda Eğitim” deydi

“Ben yanlış olabilirim, sen doğru olabilirsin, biraz gayret etsek birlikte gerçeğe yaklaşabiliriz.”

Karl Popper

Dün akşam ASKIDA EĞİTİM ’in “yabancı konuşmacılar” etkinliğinin ilk gününde BART VANDERHAEHEN’in çok keyifli ve öğretici “Örgütlerde İşbirliği İçerisinde Problem Çözme” başlıklı konuşmasını dinledik.

Bart’ın “akış” ve “akışı yakalamak” görüşü hem çok ilginç hem de ok doğru. Özellikle okullarda öğretmedikleri dediği kısımdaki sosyal yaklaşımların örgütler bazındaki uygulamalarını dinlerken sosyal teorilerle işletme konularının ne kadar iç içe olduğunu, tutucu – ilerici sosyal ve siyasi kavramları ile eski ve yeni yönetim anlayışlarının ne kadar yakın olduğunu hatırlamamak elde değildi.

Bart’ın konulara yaklaşımı çok güzel örneklerle desteklendiği için konu hem yöneticilere hem de öğrencilere çok rahat bir şekilde aktarıldı.

Çok teşekkürler Bart, bizi kırmadın ve konuğumuz oldun

Toplantının diğer etkileyici bir yadı da izleyici sayısının 347 ler dolayında olması ve her izleyicinin baştan sona ilgi ile dinlemesiydi.

Bu sayı zaman zaman 500 leri çok geçiyor, geçenlerde TUSİAD’ın “Dijital Türkiye Konferansı” vardı, başlık çok güzeldi, “Oyunun kuralları değil, kendisi değişti” tüm gün çalışırken arka planda dinledim ve zaman zaman da baktım. Katılımcı sayısı max 530 dolaylarında oldu.

Bu kadar ilginç ve önemli konun bu kadar az kişi tarafından izleniyor olması benim için şaşırtıcı idi. Daha çok şaşırtıcı olan ise Ağustos’tan bu yana faaliyet gösteren ASKIDA EĞİTİM’in her akşam 500 ün üzerinde katılımcı sağlaması.

Teşekkürler Erdem Karagöz, teşekkürler ASKIDA EĞİTİM’in genç yöneticileri.

Bu akşam Roné de Beauvoir“ı dinleyeceğiz. Buyrun bekleriz.

Çarşamba günü Elizabeth Davis, Cuma günü de Jason Korman geliyorlar.

 

Leave a Reply