Prof. Elizabeth Davis “Askıda Eğitim”deydi

Dün akşam yine çok güzel bir konu vardı Askıda “Eğitim” de. Prof. Elizabeth Davis “21. Yüzyılda Stratejik Düşünce ve Bilinçli Kapitalizm”i konuştuk. Kendisini 20101 yılında tanımıştım Tiran’da. “Cumartesi Sabahı Tiran Trafiğindeyazımda anlatmıştım kendisi ile tanışmamızı.

Kırmadı, katıldı. Konu ilginç, bilinçli kapitalizmin isim babası John Mackey “Wholefoods” un başındaydı bu kavramı konuşmaya başladığında. Doğa dostu, doğal ürünler satan ABD’nin ünlü süpermarket zinciri. Ama “bilinçli kapitalizm” Wholefoods’a pek yaradı denilemez. 2017 de Wholefoods Amazon’a satıldı ve ben o zamanlar orada yaşarken Wholefoods’un Amazon Foods’a dönüşüne şahit aldım zaman içerisinde.

Hissedarlar ve paydaşlar kavgası yüzyıllardır devam eder, bunu sulandırmak sanırım sadece “politically correct” olmak ve biraz daha insanlara sıcak gelme çabası. Her neyse konu uzun ama Elizabeth Davis’I ekranda da olsa yeniden görebilmek ve biraz da tartışmak çok keyifli oldu.

Cuma günkü konumuz da ilginç bir konu “Kültür Bilimi ve Örgütlerin Geleceği”, kişisel olarak şirket kültürünün yaratılabildiğine inananlardan değilim, kültür yukarıdan aşağı gelir ve yansır. Jason Korman ile de keyifli bir tartışma olanağı olacak.

 

Leave a Reply