ŞÖFÖR ARANIYOR – MÜHENDİS veya MİMAR

Geçenlerde iki yazı dikkatimi çekmişti, “üniversite mezunu temizlikçi aranıyor” ve “mühendis veya mimar şoför aranıyor”. Her ikisini de linkedin’de paylaştım. Hem ülkenin hem de okulların durumu ile ilgili konular.

Bu sabah linkedin’de bir davet aldım, profile baktığımda davet edenin ikinci yazıda sözü geçen şirkette çalışan bir “İnsan Kaynakları Uzmanı” olduğunu gördüm ve kabul ettim. Hemen arkasından da söz konusu yazı ile ilgili bir şey geleceği tahminini yürüttüm. Açıklayıcı bir yazı da hemen geldi.

Yazının gramer hataları, noktalama işaretlerinin olmaması ve geldiği kişi göz önüne alınınca insan ister istemez ham şirket hem de İK bölümü ile ilgili tahminler yürütmeye başlıyor.

1.    Şirket İK’yı ciddiye almıyor, sadece insan bulmak ve özlük haklarını izlemek için bir iki kişi istihdam ediyor,

2.    İK yönetimi diye bir şey yok ve sadece istekler belirtilerek bir takım işler yaptırılıyor.

3.    Şirketin kendisi işi o kadar önemsemiyor ki böyle önemli bir savunmayı bir “uzmana” bırakıyor, yazdıklarını bile en azından gramer açısından kontrol etmiyor.

Yazıyı yazan uzman arkadaşa bir yanıt verince de her şey ayna gibi gözüktü, yazışmalar aşağıda:

 

Görüldüğü gibi uzman arkadaş Türkçe ile pek ilgili değil, okuduğunu anlamaya çalışmıyor, aslından konunun özünden bile haberdar değil, önce garip bir yanıt verip sonra saldırgan bir savunmaya geçiyor. İlginç olan diğer post ve yanıtlarına baktığımda aynı karakteri görüyorum. Tam aradığımız tip bir arkadaş özellikle de İK’ya (!).

Çağımızda artık şirket çalışanları için aranan en önemli özellik iletişim becerileri, empati ve İNCE BECERİLER, gençler kendilerini bu konularda yetiştirmeli.

Ayrıca şirketler de unutmamalı, çalışanları onların aynasıdır.

Leave a Reply